Hoe bestel je een zonnebril op sterkte bij ons

Als je op zoek bent naar een zonnebril met optische correctie (sterkte), dan kan je bij ons terecht! Wie bieden niet enkel een breed gamma aan modellen, maar ook allerhande opties om je zonnebrillenglazen te personaliseren. Om het bestelproces zo duidelijk mogelijk te maken, schreven we deze behulpzame gids die je kan helpen om bij ons eenvoudig een zonnebril op sterkte te bestellen. Lees hieronder meer over hoe alles precies in z'n werk gaat.

Kies uit een aanbod van talloze monturen

Het is geen geheim dat wij optiek en brillen serieus nemen. Wij hebben duizenden originele, wereldberoemde merken en modellen in voorraad! Maar wij bieden zowel brilmonturen, als zonnebrillen. Dus waar kan jij precies op zoek naar jouw zonnebril op sterkte? Wel, dit kan via ons bestelformulier voor brillenglazen op sterkte (we leggen dit later iets meer uit). Voor een zonnebril op sterkte heb je dus twee keuzes: je kiest ofwel een brilmontuur die je mooi vindt (en gaat zo door naar het bestelformulier voor glazen), ofwel een zonnebrilmontuur uit onze speciale categorie van 'zonnebrillen op sterkte' (en gaat daar verder naar het bestelformulier in kwestie). Niet elke van onze zonnebrillen kan worden uitgerust met glazen op sterkte, maar geen zorgen. Onze speciale categorie met modellen waar dit wel kan, is heel groot. Je kan ook de meeste modellen van thuis uit passen met onze virtuele spiegel! Zo kan je accuraat beslissen welk model je graag wil.

Zonnebrillenglazen met correctie toevoegen aan je gekozen model

Eens je jouw favoriete montuur hebt gevonden, kan je 'glazen op sterkte' toevoegen. Dit lijkt misschien aanvankelijk een beetje moeilijk, maar wij hebben uitleg voor jou klaar en we bieden zelfs de optie om ons jouw recept digitaal door te geven, zodat wij het meeste werk voor jou doen. Volg dus deze eenvoudige stappen om je voorschrift/recept en keuzes correct aan te geven, en voor je het weet, heb je jouw nieuwe bril al in huis:

Als je dit artikel leest, ben je vast specifiek op zoek naar getinte zonnebrillenglazen op sterkte. Daarom moet je in ons bestelformulier voor brillenglazen onderaan zeker aangeven dat je een zonnebril wil - onder de rubriek "Speciale, extra eigenschappen voor de brillenglazen". Hier kan je de zonnebrillenglazen ook verder personaliseren.

Maak jouw zonnebrillenglazen uniek en gepersonaliseerd!

Wij bieden allerhande opties om de zonnebrillenglazen op sterkte aan te passen en speciale eigenschappen te geven:


Personaliseer je zonnebrillenglazen
Selecteer de donkerheid (intensiteit) van de tint en de tintkleur

Gebaseerd op hoe donker je wil dat de glazen zijn, kan je kiezen tussen 50, 75 en 85% tintintensiteit. De donkerheid van 85% staat gelijk aan wat je van een normale zonnebril kan verwachten. Lagere percentages zorgen voor lichtere glazen, die iets handiger zijn voor het stadsleven. Hier kan je de verschillende kleuren en tintniveau's ten opzichte van elkaar zien:


Kleuren en donkerheid van al onze zonnebrillenglazen

Jouw kleuropties zijn bruin, grijs en groen.

Voeg polarisatie toe

Enkel voor brillenglazen met 85% donkerheid heb je ook de optie om de glazen te laten polariseren. Dit is een speciale filter die te fel horizontaal licht absorbeert. Dit type zonnebril wordt vaak gekocht voor speciale, verblindende omstandigheden. Lees op volgende pagina zeker meer over wat dit precies voor jou kan betekenen:

Voeg een spiegellaag toe

Bovenop al deze vorige opties kan je ook een weerkaatsende spiegellaag laten toevoegen aan de buitenkant je zonnebrillenglazen. Een zonnebril met weerspiegelende glazen is hip, een beetje anoniemer en houdt extra fel licht tegen. Je kan uit een spiegellaag in volgende kleuren kiezen: blauw, groen, oranje, grijs en rose goud.

Ontdek nog enkele alternatieve opties

Wil toch liever wat anders proberen? Overweeg dan een normale bril met een clip-on zonnebril! Zonneclips, ook wel bekend als clip-on zonnebrillen, zijn een 2-in-1 optie voor mensen met een bril. Je plaats de zonneclip eenvoudig over je bril en jouw bril verandert ineens in een volwaardige zonnebril! Zonneclips bestaan al lang maar zijn tegenwoordig weer helemaal in stijl! Zo hoef je geen aparte zonnebril op sterkte aan te schaffen. Je moet natuurlijk wel een model kiezen waar een specifieke zonneclip op past, maar wij hebben meer dan genoeg van deze in aanbod.

Shop brillen met zonneclips

Een andere 2-in-1 optie die we bieden zijn meekleurende brillenglazen. Deze extra behandeling staat ook bekend als fotochrome glazen. Fotochromische brillenglazen passen zich automatisch aan bij verschillende lichtomstandig­heden. Dit wil zeggen dat ze helder en doorzichtig blijven in laag licht, zoals binnen, en donker worden bij fel licht, zoals buiten in de zon. Deze overgang gebeurt vlot zodat jouw brillenglazen meteen reageren wanneer nodig. Deze optie vind je ook in ons bestelformulier voor brillenglazen onder "Speciale, extra eigenschappen voor de brillenglazen".

- Lees meer over meekleurende glazen