Het verschil tussen alle kleuren bij brillenglazen van zonnebrillen

Zonnebrillen zijn niet enkele een fashion statement. Alle kwaliteitsvolle zonnebrillen beschermen jouw ogen natuurlijk tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Deze bescherming is zo noodzakelijk dat je zelfs contactlenzen met een UV-filter kan kopen. Ook de brillenglazen van onze brillen worden standaard uitgerust met dergelijk bescherming.

Als de glazen van een zonnebril een bepaalde kleur hebben, dan heeft dit ook een bepaald effect op jouw zicht. Vaak denkt men: "hoe donkerder de glazen, hoe beter de bescherming". Dit is echter een verkeerde opvatting, want bescherming hangt af van de kwaliteit van de UV-filter. Maar toch heeft kleur, net zoals polarisatie, een bepaalde invloed.

Hieronder kan je de eigenschappen en voordelen van elke kleur nalezen, zodat je de beste zonnebril voor jouw situatie kan kiezen.

Zwart

Deze kleur voor brillenglazen is ideaal voor allerhande lichtomstandig­heden. Je kan ze dragen waar en wanneer je wil. Dit is de donkerste beschikbare tint en biedt uitstekende bescherming. Kleuren worden relatief goed weergegeven door zwarte lenzen.

Zwarte zonnebril

Blauw

Deze kleur voor brillenglazen is ideaal om de algemene helderheid van licht te verlagen. Het verbetert de perceptie van kleur, helpt om duidelijker contouren te onderscheiden en vermindert felle lichtstralen. Blauwe lenzen zijn dus uitstekende als men bijvoorbeeld naar een sportevenement gaat kijken. Deze kleur is ook vrij modieus en werkt goed in mist en sneeuw.

Blauwe zonnebril

Bruin

Deze kleur voor brillenglazen is de meest voorkomende. Bruin werkt prima in allerhande lichtomstandig­heden, in het bijzonder in zonnig of licht bewolkt weer. Deze kleur zorgt dat je veel contrast kan zien en verbetert het dieptezicht. Dit is de perfect keuze voor autorijden of wandelen.

Bruine zonnebril

Rood, oranje en wijnrood

Rood presteert goed in fel licht en verbetert dieptezicht en visueel contrast. Dit effect is net zoals oranje of wijnrode brillenglazen. Deze kleuren samen zorgen voor het grootste contrast wat ze ideaal maakt voor autorijden en wintersport. Deze kleur werkt minder goed in mistig weer, maar je kan wél op rood rekenen in alle andere weersomstandig­heden. Rood kan de ogen ook kalmeren bij last.

Rode zonnebril

Geel

Gele zonnebrillen zijn een uitstekende keuze om te dragen in lage lichtomstandig­heden, zoals mistig weer. Geel kan er voor zorgen dat je andere kleuren minder goed kan onderscheiden, maar bestrijdt wél ooglast dankzij het feit dat gele lenzen blauw licht van schermen wegfiltert. Gele zonnebrillen presteren goed wanneer je gaat skiën, mountainbiken, wandelen of ander sport gaat doen buitenshuis.

Gele zonnebril

Goudkleurig

Dit is uitstekend om je dieptezicht te verbeteren en werkt prima in lage lichtomstandig­heden. Goudkleur ligt ergens tussen geel en bruine brillenglazen. Dit betekent dat je op deze kleur kan rekenen in allerhande weersomstandig­heden, en dat je deze zonnebrillen kan gebruiken voor bijvoorbeeld autorijden en wandelen.

Gouden zonnebril

Groen

Deze kleur van brillenglazen vermindert algemene lichtsterkte en is uitstekend voor activiteiten buitenshuis. Van zonnig weer tot bewolkt, groene zonnebrillen presteren goed in allerhande lichtomstandig­heden. Groen maakt schaduwen helderder en verbetert contrast. Andere kleuren worden goed weergegeven doorheen groene glazen. Kortom, groen zal je niet teleurstellen.

Groene zonnebril

Grijs

Grijze glazen zijn uitstekend voor allerhande doeleinden - vooral wanneer je nood hebt aan een zonnebrillen die lichtsterkte verlaagt en reële kleuren goed behoudt. Deze kleur werkt in alle lichtomstandig­heden. Dit wil zeggen dat je dit type zonnebrillen kan gebruiken waar en wanneer je maar wil. Deze brillenglazen zijn lichter dan zwart maar hebben een gelijkaardig effect.

Grijze zonnebril

Rose en roségoud

Deze kleur van brillenglazen verbetert de visuele diepte en vermindert ooglast. Zonnebrillen met roze glazen zijn enorm aangenaam om te dragen en heel comfortabel voor de ogen. Roze presteert heel goed in mistige omstandigheden, maar is geen slechte keuze voor andere weersomstandigheden ook. Dit alles maakt roze ideaal voor autorijden.

Rose zonnebril

Paars

Paars ligt ergens tussen blauwe en roze brillenglazen, en is een uitstekende zonnebril om lichtsterkte te verminderen. Het is een vrij unieke kleur die zowel een praktisch effect, als een modieus element biedt. Dus wil je een fashion statement maken, kies dan voor paarse brillenglazen in jouw zonnebril.

Paarse zonnebril

Zilverkleurig

Zilverkleurige zonnebrillen hebben een soortgelijk effect als zwarte en grijze brillenglazen van zonnebrillen. Deze kleur vermindert fel licht en verbetert kleurperceptie. Je kan dit type bril bovenhalen in allerhande omstandigheden en elk type weer. Draag ze waar en wanneer je maar wil. Ze zijn iets lichter nog dan grijs en zwart, waardoor je andere kleuren nog beter zal kunnen onderscheiden.

Zilverkleurige zonnebril