Refine One Step vloeistof 360 ml

€ 13.65
93% beveelt aan
Opgelet: dit is een peroxide vloeistof! Lees aandachtig de instructies voor gebruik!
Geschatte verzenddatum kies parameters
Budbee Box - Pakketautomaat (2–3 werkdagen) € 2.79 *
DHL (1–2 werkdagen) € 3.89 *
PostNL (2–3 werkdagen) € 3.99 *
* Gratis Levering voor alle contactlenzen, brillen en zonnebrillen!
€ 13.65
Cadeau ter waarde van € 7.98 voor bestellingen boven € 80.00

Refine One Step - lenzenvloeistof op basis van peroxide

Refine One Step is een lenzenvloeistof van CooperVision, zonder bewaarmiddelen. Dit is een 1-stapsvloeistof op basis van waterstofperoxide. Peroxide is de meeste effectieve stof om zachte contactlenzen te reinigen. De lenzen zullen perfect ontsmet zijn en lang comfortabele en vochtig blijven. Peroxide is echter wel een stof waarbij je steeds grondig de instructies moet volgen. De ontsmetting gebeurt namelijk op basis van een chemische reactie. Als deze reactie niet correct optreedt, kan peroxide de ogen beschadigen.

Geen fosfaten en bewaarmiddelen

Refine One Step bevat geen conserveermiddelen en is dus enorm geschikt voor gebruikers met gevoelige ogen of allergie.

Hoe Refine One Step correct gebruiken?

Waterstofperoxide is een stof die eerst moet geneutraliseerd worden voor deze veilig wordt. Refine One Step bevat 3% peroxide, en wordt samen geleverd met een speciale lenzenhouder met een neutraliserende, platinum schijf binnenin. Deze houder MOET je steeds gebruiken.
Plaats de lenzen in het mandje van de houder en vul de houder tot aan de streep met vloeistof. Schroef het deksel met het lenzenmandje in de gevulde houder. De vloeistof zal nu beginnen bubbelen. Schud niet me de houder. Laat de houder gewoon rustig staan en laat de lenzen nu weken gedurende minstens 6 uren. Dit kan je makkelijk 's nachts laten gebeuren. Tijdens deze 6 uren zal de vloeistof de lenzen hydrateren en ontsmetten, en zal de platinum schijf in de houder de peroxide langzaamaan neutraliseren. Wanneer dit proces is voltooid zal de vloeistof niet langer bubbelen en is de ontsmetting klaar. De vloeistof binnenin de houder is nu veilig en de lenzen zijn klaar om in de ogen gestopt te worden.
Als je de lenzen in de houder laat zitten voor langer dan 7 dagen, zal je het hele proces moeten herhalen en de lenzen opnieuw moeten ontsmetten. Gebruik ook nooit peroxide samen met kleurlenzen!

Belangrijke opmerking:

Nooit een peroxide oplossing rechtstreeks in het oog aanbrengen! Dit kan ernstige verwonding veroorzaken.

Nooit een platte lenzenhouder gebruiken voor een peroxide oplossing! Gebruik telkens enkel de speciaal bijgevoegde lenzenhouder die een onmisbare, neutraliserende disc bevat.

Nooit de lenzen uit de speciale houder verwijderen voor het neutraliserin­gsproces is voltooid, wat op z'n minst 6 uur duur!

Nooit teveel vloeistof in de houders doen! Door een lek, of door te morsen, zou niet-geneutraliseerde oplossing zo per ongeluk op je vingers of je lenzen kunnen komen, met de kans op verwonding tot gevolg.

Dit is GEEN multifunctionele oplossing. Het is essentieel om de lenzen en de vloeistof volledig te laten neutraliseren in de speciale lenzenhouder voor minimum 6 uur. Waterstof peroxide dat niet is geneutraliseerd door de speciale schijf in de bijgevoegde houder, is schadelijk voor de ogen!

Gebruiksnota's

Bewaar de vloeistof op kamertemperatuur (rond 25°C). Na opening, kan de vloeistof tot 3 maand gebruikt worden.

Verpakkingen

Deze verpakking bevat 360ml en is ook beschikbaar in packs van 100 ml, 2x 360 ml en 3x 360 ml.

Eigenschappen - Refine One Step vloeistof 360 ml

Fabrikant: CooperVision
Lenzenvloeistoftype: Peroxide
Inhoud: 360 ml
Bruikbaarheid na opening: 3 maanden
Conserveermiddelen: Nee
Medisch hulpmiddel: Ja

Beoordelingen

93%
27 van onze klanten bevelen dit product aan Reviews zijn niet geverifieerd.

Opmerkingen (2)

Heb je een vraag?
Linda

Wat kun je gebruiken als je de lenzen tussendoor wil spoelen of kort wegzetten bij een overgevoeligheid voor conserveringsmiddelen?

Antwoord info@alensa.nl

Beste Linda, Voor het spoelen van contactlenzen is een saline oplossing zoals Queen's Saline zoutoplossing voor spoelen geschikt maar ook in deze zitten conserveringsmid­delen. Daarom raden we je aan om deze vraag met jouw opticien of oogspecialist te bespreken. Misschien zal het gebruik van oogdruppels zonder conserveringsmid­delen jouw probleem ook kunnen oplossen.

Anna

Is een fles van 360ml in principe bedoeld om een maand mee te doen?

Antwoord info@alensa.nl

Beste Anna, Dit is individueel en hangt ervan af, hoe vaak je de lenzen gebruikt. Een fles zal ongeveer voor één maand genoeg moeten zijn, waarschijnlijk niet de hele maand.