OPTI-FREE Express 120 ml

€ 5.79
Op voorraad
Geschatte verzenddatum woensdag 28.7. Vandaag kies parameters

Andere verpakkingen:

OPTI-FREE Express 3 x 355 ml € 24.89
OPTI-FREE Express 355 ml € 10.79

Levering

PostNL
2-3 werkdagen € 2.95
GLS
2-4 werkdagen € 4.45
UPS
1-2 werkdagen € 4.95
DHL
1-2 werkdagen € 5.95
€ 5.79
Cadeau ter waarde van € 8.29 voor bestellingen boven € 65.00

Opti-Free Express multifunctionele lenzenvloeistof

OPTI-FREE Express "NO RUB" is een zeer efficiënte en universele lenzenoplossing geproduceerd door Alcon. Een van de actieve ingrediënten, Poloxamine, geeft een exceptionele bevochtiging aan het oppervlak van de contactlenzen, tot 24 uur, voor een verhoogd comfort.

Dit is een kleinere reisfles van 120 ml. Opti-free Express wordt ook aangeboden als een fles van 355 ml en voordeelpacks van 2 x 355 ml Opti-Free en 3 x 355 ml Opti-Free.

Gebruik

De vloeistof OPTI-FREE Express, deel van de OPTI-FREE productfamilie, is geschikt voor desinfectie, reiniging, spoeling, bevochtiging en behoud van alle typen zachte contactlenzen. Je kan de vloeistof Optifree Express gebruiken tot 6 maanden nadat je de fles hebt geopend. Niet langer gebruiken en niet gebruiken voorbij de algemene vervaldatum!

NO RUB!

De aanduiding „NO RUB“ betekent dat je de lenzen na het uithalen niet hoeft te wrijven. Maar hier willen we graag aan toevoegen dat de ervaringen van specialisten dit vaak in het algemeen tegenspreken. Het wrijven versterkt de werking van de vloeistof bij het behoud van de contactlenzen. Daarom adviseren wij voor een effectievere verwijdering van eiwitafzettingen dat je alsnog de lenzen even inwrijft met het topje van de vinger in de handpalm of op de rug van de hand, voordat je de lenzen in de houder legt. Dit advies geldt voor elke vloeistof die als "no-rub" wordt aangegeven, niet enkel specifiek voor deze.

Hydratatie en samenstelling

Een van de actieve bestanddelen van de vloeistof hydrateert het oppervlak van de contactlens, waarmee het draagcomfort wordt verhoogd. Het betreft de stof Poloxamine, die de lenzen in staat stelt om meer vocht op het oppervlak vast te houden, en wel voor een periode tot 24 uur.

OPTI-FREE Express bevat POLYQUAD (polidroniumchlo­ride) 0,001%, ALDOX (myristamidopro­pyldimethylami­ne) 0,0005%, natriumchloride, sorbitol, dinatriumedetaat, boorzuur, aminometylpropanol, natriumcitraat en poloxamine als reinigende bestanddelen.

Eigenschappen
Fabrikant: Alcon
Lenzenvloeistoftype: Multifunctioneel
Inhoud: 120 ml
Vervaldatum: 16 maanden en meer
Bruikbaarheid na opening: 6 maanden
Conserveermiddelen: Ja

Beoordelingen

Dit product heeft nog niet veel beoordelingen

Opmerkingen (2)

Heb je een vraag?

Kees Nagelhout

Hallo Alensa, Ik heb altijd de Alcon NoRub, lenzenvloeistof gebruikt. Deze werd altijd meegeleverd bij een bestelling van Pearl. Deze is echter uit hun assortiment gehaald. Nu ben ik dus op zoek naar een vervangende vloeistof. Ik begrijp dat Alcon de fabrikant is en Opti-Free de merknaam is. Nu vraag ik me af wat een goede vervanger van de NoRub is volstaat Express? Met vriendelijke groet, Kees uit Tuk

Antwoord

info@alensa.nl

Beste Kees, Als je op een no-rub vloeistof van Alcon gewend bent, dan zal je met OPTI-FREE Express vloeistof waarschijnlijk tevreden zijn. Voor een effectievere verwijdering van eiwitafzettingen adviseren we dat je de lenzen toch nog even inwrijft met het topje van de vinger in de handpalm of op de rug van de hand, voordat je de lenzen in de houder legt. Je kan eventueel ook OPTI-FREE PureMoist uitproberen. Indien je gevoelige ogen hebt, of indien je allergisch bent, is het beter om de nieuwe vloeistof met je opticien te bespreken. Indien je allergisch bent, is het noodzakelijk om de bijsluiter te lezen.

Sylvia

Wat is het verschil tussen deze lenzenvloeistof en RepleniSH. Beide van het merk Opti-Free

Antwoord

info@alensa.nl

Beste Sylvia,

Bedankt voor jouw vraag. De RepleniSH vloeistof is opvolger van de Express vloeistof. Bij de RepleniSH vloeistof was de TearGlyde technologie gebruikt. Dankzij deze blijven de lenzen langer vochtig en het dragen van lenzen is hele dag comfortabel.