Online betalen met 3D Secure

Vanaf 14 september 2019 treden nieuwe veiligheidsma­atregels in werking naar aanleiding van een verandering in de wetgeving. Dit nieuwe systeem heet SCA (Strong Customer Authentication / Sterke Cliëntauthenti­catie) en is van toepassing op elke aankoop bij eender welke internetverkoper, waaronder ook Alensa.

Wat wil dit zeggen?

3D Secure is een beveiligingstechno­logie voor online betalingen met jouw Visa of Mastercard of via iDeal of Maestro. Sommige diensten en banken incorporeerden deze technologie al eerder. Alle geverifieerde online verkopers nemen hierin deel, zowel in Nederlands als daarbuiten.

Extra veiligheidscon­troles zullen vaker voorkomen wanneer je online betaalt. Deze zullen willekeurig plaatsvinden en je zal gevraagd worden om jouw betaling te bevestigen via een unieke code gestuurd naar jouw GSM-nummer. Er wordt dus een extra laag beveiliging toegevoegd aan jouw online aankopen die bevestigt dat jij de eigenaar bent van de kaart en op dat moment een aankoop aan het maken bent.

Wat verandert er?

Aangezien sommige diensten 3D Secure al toepassen, heb je dit systeem misschien vroeger al gebruikt bij online betalingen. Nu de nieuwe reglementering overal in werking treedt, kan het echter zijn dat jouw bank dit systeem verder aanpast met een hogere graad van beveiliging en andere manieren van authenticatie. Het hele systeem is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, jou te beschermen tegen fraude en jouw veiligheid te garanderen.

De manier waarop dit systeem zal worden toegepast of aangepast, hangt af van bank tot bank. Bij twijfel, neem zeker en vast contact op met jouw bank en vraag hun om meer info.

Wat is ons advies?

Zorg dat de uitgever van jouw kaart, alsook de bank jouw up-to-date GSM-nummer heeft, zodat je steeds en makkelijk te bereiken bent. Hou je GSM bij de hand bij het maken van online aankopen zodat je meteen de code kan ontvangen en ingeven.