Maxvue Vision kleurlenzen - Hydrogel, Jaarlijkse lenzen

Jaarlenzen zijn duurzame lenzen die je 365 dagen kan gebruiken. Dit type lenzen word enkel gebruikt voor kleurlenzen. Hoewel deze lenzen een heel jaar goed blijven, zal je uitgebreid zorg voor ze moeten dragen. Gebruik een uitstekende vloeistof en reinig de lenzen regelmatig. Bewaar ze in een houder waarvan je de bewaarvloeistof heel regelmatig vernieuwt. Als je deze lenzen niet goed onderhoudt, loop je het risico dat ze een kortere levensduur zullen hebben, en niet lang gezond en comfortabel zullen blijven.

Maxvue Vision staat als producent van contactlenzen het meest gekend voor z'n ColourVUE productfamilie kleurlenzen. Deze lijn streeft naar optimale tevredenheid bij klanten door een breed gamma aan speelse motieven, kleuren en patronen aan te bieden. Maxvue specialiseert zich in een goede dekking zodat hun kleurlenzen zich makkelijk lenen als ultieme finishing touch bij elk kostuum of voor elke gelegenheid. En wil je iets subtieler gaan? Dan biedt deze productlijn ook enkele meer understated opties. Maxvue Vision staat erop gebruik te maken van innovatieve technieken om naast een leuk effect, ook draagcomfort en helder zicht te garanderen.

Hydrogel is een kunstmatig gecreëerd water bindend materiaal. De ontwikkeling ervan begon al in de jaren '30 – dat waren de eerste pogingen om een gel-achtig materiaal uit te vinden. Het eerste hydrogelmateriaal werd door de Tsjechische wetenschappers Otto Wichterle en Drahoslav Lima in de jaren '50 uitgevonden. Hydrogel is een netwerk van polymeren verbonden door verschillende types van chemische banden. Dit materiaal bevat grote waterhoeveelheid waardoor het heel biocompatibel is met een adequate zuurstofdoorla­atbaarheid. Hydrogel is geen ademend materiaal op zich. De zuurstof wordt door middel van het water getransporteerd, via het proces van diffusie.