Onze beschermopties tegen de zon voor onze brillen

Als je een bril draagt, is het niet altijd eenvoudig om onder de zon te komen. Je wil je ogen namelijk niet enkel beschermd houden tegen schadelijke UV-stralen, maar je wil ook iets doen tegen fel licht. Switch je dan tussen een gewone bril en een zonnebril? Kan je genoeg zien met een zonnebril of moet je extra geld uitgeven aan een zonnebril op sterkte? Wij bieden hiervoor enkele oplossingen. Wij willen jouw ogen die cruciale bescherming geven, en willen ervoor zorgen jouw leven makkelijker wordt. Deze opties zijn beschikbaar voor elk type bril, dus ook voor progressieve brillen. Neem dus snel hieronder een kijkje en kies de beste oplossing voor jouw leven.

Navigatie

Clip-on zonnebrillen

Waarom combineer je een bril niet met een zonnebril? Dit kan aan de hand van zonneclips, ook wel bekend als clip-on zonnebrillen. Je plaats de zonneclip eenvoudig over je bril en jouw bril verandert ineens in een volwaardige zonnebril! Zonneclips bestaan al lang maar zijn tegenwoordig weer helemaal in stijl!

clip-on zonnebrillen

Nog niet overtuigd? Lees hieronder de voordelen van clip-on zonnebrillen:

  • Ze passen in elke tas. Ze zijn klein, compact, en makkelijk overal mee te nemen.
  • Ze zijn gebruiksvriendelijk en handig. Sommige zijn zelfs magnetisch wat applicatie nog makkelijker maakt.
  • Ze besparen je geld. Je hoeft niet zowel een bril als een aparte zonnebril te kopen. En ze zijn goedkoper dan een zonnebril op sterkte.

Het enige waar je voor moet opletten is dat je de juiste montuur met de juiste clip-on koopt. Een clip-on past namelijk enkel over de montuur waarvoor het is gemaakt. Gelukkig bieden wij een brede selectie aan monturen met bijpassende clip-ons!

Een ingebouwde UV-filter voor onze doorzichtige brillenglazen

Als je je enkel zorgen maakt over UV-bescherming en niet over fel licht, dan willen we jou geruststellen: al onze brillenglazen worden steeds zonder extra kosten uitgerust met een geavanceerde UV-filter! Dit garandeert de nodige bescherming tegen schadelijke UVA- en UVB- straling van de zon. Merk echter wel op dat deze coating transparant is. Deze coating maakt de glazen dus niet donker en biedt geen bescherming tegen de felheid van licht.

Lees meer over onze coatings voor brillenglazen

Een UV-filter voor brillenglazen

Meekleurende brillenglazen

Als je een bril bij ons koopt, bieden we jou de optie om deze uit te rusten met meekleurende brillenglazen. Deze extra behandeling is mogelijk voor zowel normale brillenglazen op sterkte, brillenglazen zonder sterkte, als ook progressieve (multifocale) brillenglazen. Meekleurende glazen staan ook bekend als fotochrome glazen. Fotochromische brillenglazen passen zich automatisch aan bij verschillende lichtomstandig­heden. Dit wil zeggen dat ze helder en doorzichtig blijven in laag licht, zoals binnen, en donker worden bij fel licht, zoals buiten in de zon. Deze overgang gebeurt vlot zodat jouw brillenglazen meteen reageren wanneer nodig. Dit type brillenglas bestaat al sinds de jaren 60, maar is tegenwoordig enorm geavanceerd.

Meekleurende brillenglazen

Meekleurende fotochrome brillenglazen bieden volgende voordelen:

  • Ze zijn enorm handig. Je hoeft niet te switchen tussen een bril en een zonnebril.
  • De overgang van licht naar donker gebeurt snel en vlot.
  • Ze bieden volledige UV-bescherming.
  • Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren.
  • Ze zijn compatibel met al onze monturen.
  • Ze besparen je geld want je hoeft geen aparte zonnebril bij te kopen.

Zonnebrilglazen op sterkte

Tot slot bieden we jou ook de optie om je gekozen montuur te laten uitrusten met permanent getinte zonnebrilglazen. Deze optie staat equivalent aan een zonnebril op sterkte kopen. Je kiest jouw brillenglazen bij ons en voegt via deze optie een permanent donkere tint aan de glazen toe. Dit biedt volledige UV-bescherming en bescherming tegen fel licht. Je kan kiezen uit verschillende kleuren en tussen een tintsterkte van 50, 75 of 85%. 85% staat gelijk aan de tintsterkte van een normale zonnebril. Je kan kiezen tussen bruine, grijze of groene glazen en eventueel met een toegevoegde spiegellaag en/of polarisatie.

Brillenglazen omvormen in een zonnebril op sterkte

Polarisatie is enkel beschikbaar voor glazen met 85% tint, maar deze behandeling biedt meer bescherming tegen fel horizontaal licht. Een spiegellaag is dan weer beschikbaar in verschillende kleuropties. Met een spiegellaag blijven je ogen verborgen en ben je nog beter beschermd. Je kan jouw zonnebril dus naar keuze personaliseren!

Als je ervoor kiest om je favoriete brilmontuur om te vormen tot een zonnebril op sterkte bespaar je sowieso geld bij ons. Bekijk snel onze collectie brillen en monturen of neem een kijkje naar ons aanbod zonnebrillen op sterkte!

Lees meer over hoe je bij ons een zonnebril op sterkte bestelt