10 Tips voor het dragen van contactlenzen en make-up

Er zijn 2 dingen waar we van houden wat make-up betreft: de vreugde en het enthousiasme die we voelen wanneer we een nieuw product uittesten en het zelfvertrouwen dat we uitstralen wanneer we onze feilloze look aan de wereld presenteren. Maar als je contactlenzen draagt, dan moet je helaas binnen jouw make-up routine eerst de nadruk leggen op goede hygiëne. Maar geen paniek! Het is nog steeds mogelijk om het perfecte cat eye te hebben en tegelijkertijd toch jouw ogen gezond en gelukkig te houden! Hier zijn onze tips om schoonheid, gezondheid en veiligheid aangaande lenzen & make-up te combineren:

1. Stop jouw lenzen in voor je make-up aanbrengt; en verwijder ze voor je make-up afwast

Dit lijkt misschien wel simpel en logisch, maar dit is de eerste, cruciale stap om jouw contactlenzen proper te houden. Was goed jouw handen en zorg dat ze droog zijn. Door de lenzen eerst in te brengen, vermijd je de kans dat make-up op de handen en bijgevolg op de lenzen terechtkomt. Dezelfde logica geldt ook voor het uitnemen van lenzen.

2. Breng geen eyeliner aan op jouw waterline

Deze techniek is een hippe, nieuwe trend in make-up land, maar dit brengt heel wat risico's met zich mee. De liner kan zich makkelijk aan de lenzen hechten, met de kans op ongemak en infectie tot gevolg. Je kan nog steeds hetzelfde sexy en smoky effect creëren door simpelweg eyeliner op het buitenste deel van de oogleden aan te brengen.

3. Vervang elke 3 maand jouw mascara of eyeliner

Het mag dan wel pijnlijk voelen om die mascara weg te gooien, ook al lijkt hij nog goed, maar vertrouw ons: alles wat in contact komt met het oog, moet zo steriel mogelijk zijn! En dus, na 3 maand gebruik, is het best om al deze producten te vervangen.

4. Wees voorzichtig bij het aanbrengen van poeders en oogschaduw

Bij elke veeg van de borstel vliegen er deeltjes poeder de lucht in, en deze kunnen heel makkelijk in jouw ogen terechtkomen. Wanneer je dit combineert met contactlenzen, krijg je al snel geïrriteerde ogen. Breng poeders voorzichtig aan, hou de ogen gesloten en veeg een teveel weg alvorens ze weer te openen. En als je voorzichtig bent, spaar je vast ook wel wat poeder uit!

5. Reinig regelmatig jouw borstels

Dit is niet het meest aangename onderdeel van de schoonheidsroutine, maar het reinigen van de borstels is belangrijk! Was ze in warm water met een zachte zeep, en laat ze vervolgens op natuurlijke wijze drogen. En een extra tip: afwaszeep doet wonderen bij het verwijderen van make-up op oliebasis in borstels.

6. Deel jouw make-up niet

Ok, dit is makkelijker gezegd dan gedaan… Het is altijd verleidelijk om jouw nieuwste vondst te delen met een vriendin, eventjes iets van jouw zus te lenen of een product te testen in de winkel, maar we raden aan dat je een beetje selfish bent! Je zou toch jouw tandenborstel niet delen, dus doe dit ook niet met jouw make-up producten.

7. Gebruik primer zodat andere producten beter vasthouden op het gelaat

Primers zorgen voor uitzonderlijk resultaten en houden jouw make-up gedurende heel de dag in prima toestand. Ze zorgen er namelijk ook voor dat make-up beter en langer op het gelaat kleeft. En wat op jouw gelaat blijft, kan ook niet in jouw ogen terechtkomen!

8. Draag daglenzen

Niets voelt beter dan het gevoel van verse, nieuwe lenzen dragen! Dus waarom zou je dat gevoel niet elke dag willen? Kies daarom voor een nieuw paar lenzen elke dag, vrij van make-up residu. Zo kan je jouw ogen gezond en comfortable houden.

9. Reinig jouw lenzenhouder regelmatig

Draag je geen daglenzen, dan mag je zeker ook jouw lenzenhouder niet verwaarlozen. Was deze met warm water en een zachte zeep, en laat gewoon drogen. Het zal je verbazen hoeveel make-up en stof op het lenzendoosje terechtkomt wanneer je deze in de badkamer liggen hebt.

10. Gebruik enkel oftalmologisch geteste mascara of andere oogmake-up

Sommige mascara bevatten vezels die beweren volume toe te voegen aan de wimpers. Maar deze vezels kunnen makkelijk los komen en in de ogen terechtkomen. Kies een mascara die enkel pigment gebruikt en geen vezels, en die oogheelkundig is getest veilig te zijn voor dragers van contactlenzen.Lees meer over zorg voor contactlenzen

Vragen? Bezoek onze FAQ

Blog: Comments

Antwoord naar # - Annuleer