Biofinity (1 lens)

Cadeau ter waarde van € 7.98 voor bestellingen boven € 80.00

Contactlenzen Biofinity

Lenzen voor veeleisende gebruikers

Biofinity zijn nieuwe silicone-hydrogel lenzen met een unieke combinatie van een hoog watervolume en extreme zuurstofdoorla­tendheid. Samen met de unieke eigenschappen van het materiaal Comfilcon A behoren zij op het moment tot de top op het gebied van contactlenzen.

Watervolume vs. Zuurstofdoorla­tendheid - 48% water en hoge zuurstofdoorla­tendheid

Contactlenzen Biofinity bieden een perfect evenwicht tussen watervolume en zuurstofdoorla­tendheid, die bij een nieuw paar een waarde van 160 Dk/L (x10-9) bereikt. Bij gewoon silicone-hydrogel materiaal is de zuurstofdoorla­tendheid afhankelijk van een hoge inhoud aan silicone delen en een lager watervolume. Siliconen zijn echter in essentie hydrofoob (waterafstotend). Een hogere inhoud aan silicone deeltjes in het materiaal leidde onherroepelijk tot een verminderde hydratering van de lens.

Hoe brengen hydrogel en silicone-hydrogel zuurstof naar het oog?

Klassiek hydrogel materiaal bevat bij de overdracht van zuurstof en metabolisme door het lensmateriaal ook water. Hoe hoger het watervolume, des te hoger ook de zuurstofdoorla­tendheid (uitgedrukt met de waarde Dk). In geval van silicone-hydrogel materiaal geschiedt de overdracht van zuurstof en gasvormige metabolieten op een andere basis, en wel door een vrije doorlatendheid via miniatuurkanalen in de lens.

Oplossing - technologie AQUAvoorM

De revolutionaire technologie AQUAvoorM™, die een nieuwe silicone monomeer gebruikt, bracht een veel effectievere zuurstofdoorla­tendheid in het materiaal. Op die manier lukte het om hydrofiele en silicone componenten zodanig te verbinden, dat dit leidde tot de vorming van natuurlijk bevochtigend materiaal. Watermoleculen zijn gelijkmatig in de waterstofverbinding over de volledige omvang van de contactlens vervat. Het nieuw gevormde silicone-hydrogel materiaal Comfilcon A vereist zodoende geen verdere oppervlaktebe­handeling noch het gebruik van smeerstoffen.

Gebruikswijze van de lens Biofinity

Contactlenzen Biofinity zijn bedoeld om dagelijks te dragen, en ook 's nachts. Ze zijn zelfs geschikt voor onafgebroken dragen gedurende een periode van 30 dagen zonder ze uit te doen. Voor deze gebruikswijze moet u echter eerst een oogspecialist raadplegen.

Wat is bevochtiging?

Bevochtiging is een van de doorslaggevende eigenschappen die draagcomfort van de lens garanderen. Het vochtige oppervlak maakt een gelijkmatige verdeling van de oogfilm over het oogoppervlak mogelijk, de lens wordt zo op natuurlijke wijze hoogwaardig gesmeerd.

Bestendigheid Biofinity tegen aanslag

Het materiaal van deze contactlenzen is niet-iogeen, dwz. het bevat geen elektrisch geladen deeltjes. Daarom is hij zeer bestendig tegen eiwitvorming en aanslag van lipiden, die zijn vervat in de oogafscheiding en uiteraard ook in de omgeving ervan.

Andere positieve eigenschappen van contactlenzen zijn:

asferisch voorvlak dat de optische eigenschappen van de lens verbeterd, met name de scherpte van het zicht onder verminderde lichtomstandig­heden, en de correctie van mild astigmatisme en presbyopie mogelijk maakt
afgeronde randen verhogen het draagcomfort en beperken het ontstaan van kleurafwijkingen op de plek waar de lens het oog raakt
meerkrommig achtervlak dat de druk op het oogvlak beter verdeelt en daarmee het draagcomfort verhoogt

Eigenschappen - Biofinity (1 lens)

Fabrikant: CooperVision
BC: 8.60
DIA: 14.00
Verpakkingsgrootte: 1 lens
Vervaldatum: 12 maanden en meer
Zuurstofdoorlaatbaarheid: 160 Dk/t
Vervangingsschema: 30 dagen
Watergehalte: 48%
Productnaam: Biofinity
Lensmateriaal: Comfilcon A
Sterktebereik: van -12.00 tot +8.00
UV-filter: Nee
Langdurig of continue draagbaar: Ja
Medisch hulpmiddel: Ja

Beoordelingen

96%
43 van onze klanten bevelen dit product aan Reviews zijn niet geverifieerd.

Opmerkingen

Heb je een vraag?