AO SEPT PLUS HydraGlyde Lenzenvloeistof 5x360 ml

€ 72.09
98% beveelt aan
Gratis levering voor dit product
Opgelet: dit is een peroxide vloeistof! Lees aandachtig de instructies voor gebruik!
Geschatte verzenddatum kies parameters
Gratis levering voor dit product
€ 72.09
Cadeau ter waarde van € 9.49 voor bestellingen boven € 65.00

Lenzenvloeistof AO Sept Plus HydraGlyde®

AO Sept Plus HydraGlyde® is een peroxide lenzenvloeistof ontworpen door Alcon voor de reiniging van alle zachte contactlenzen. Dankzij het hydraterende bestanddeel HydraGlyde® blijven de lenzen vochtig gedurende de hele draagtijd. De lenzenvloeistof komt samen met een speciale lenzenhouder die binnenin de AO DISC bevat. Deze is ESSENTIEEL voor het reinigingsproces van de peroxide lenzenvloeistof. Deze voordeelverpakking bevat 5x360 ml. Ook beschikbaar in verscheidene andere formaten en voordeelpacks AO Sept Plus HydraGlyde®.

Belangrijke opmerking:

Nooit een peroxide oplossing rechtstreeks in het oog aanbrengen! Dit kan ernstige verwonding veroorzaken.

Nooit een platte lenzenhouder gebruiken voor een peroxide oplossing! Gebruik telkens enkel de speciaal bijgevoegde lenzenhouder die een onmisbare, neutraliserende disc bevat.

Nooit de lenzen uit de speciale houder verwijderen voor het neutraliserin­gsproces is voltooid, wat op z'n minst 6 uur duur!

Nooit teveel vloeistof in de houders doen! Door een lek, of door te morsen, zou niet-geneutraliseerde oplossing zo per ongeluk op je vingers of je lenzen kunnen komen, met de kans op verwonding tot gevolg.

Dit is GEEN multifunctionele oplossing. Het is essentieel om de lenzen en de vloeistof volledig te laten neutraliseren in de speciale lenzenhouder voor minimum 6 uur. Waterstof peroxide dat niet is geneutraliseerd door de speciale schijf in de bijgevoegde houder, is schadelijk voor de ogen!

Lees meer over veilig gebruik van vloeistoffen op basis van waterstofperoxide.

Langdurige hydratering

Het hydraterende bestanddeel HydraGlyde® hecht zich aan het lensoppervlak en voorkomt hierdoor uitdroging van de lenzen en de ogen tot wel 16 uur.

Hoe werkt de AO Sept Plus HydraGlyde®

Het actieve reinigingsbes­tanddeel van AO Sept Plus HydraGlyde® bevat 3% waterstofperoxide. Gedurende het zuiveringsproces worden de lenzen volledig ontsmet door de neutralisatie van waterstofperoxide. Het resultaat van dit proces is een zachte zoutoplossing zonder bewaringsmiddelen. Dit zijn de grootste voordelen van dit type lenzenvloeistof, want in tegenstelling tot multifunctionele vloeistof, is de ontsmetting groter en worden geen conserveermiddelen gebruikt.

Ontsmettingsfase

Waterstofperoxide werkt als een verdund zuur en kan hierdoor bijna alle afzettingen en ongewenste resten op het lensoppervlak probleemloos verwijderen. Direct contact van de ogen met de waterstofperoxide kan zorgen voor een pijnlijk en brandend gevoel. Het is dus zeer belangrijk om de lenzen steeds te neutraliseren in de AO DISC voor minimum 6 uur.

Neutraliserende fase

De katalytische agent nodig om de AO Sept Plus HydraGlyde® volledig te neutraliseren is de AO DISC. Deze disk bevind zich in de speciale lenzenhouder die beschikbaar is bij elke verpakking van de lenzenvloeistof.

Hoe AO Sept Plus HydraGlyde® correct te gebruiken

De contactlenzen moeten steeds in de AO DISC in de bijhorende lenzenhouder geplaatst worden, die vervolgens gevuld moet worden met voldoende lenzenvloeistof. Om ervoor te zorgen dat het neutralisatieproces optimaal wordt uitgevoerd moet je de lenzen minimum 6 uur in de lenzenhouder plaatsen. De lenzen kunnen tot twee weken bewaard worden in de lenzenvloeistof, hierna moet de lenzenvloeistof wel verwijderd en vervangen worden.

Eigenschappen - AO SEPT PLUS HydraGlyde Lenzenvloeistof 5x360 ml

Fabrikant: Alcon
Lenzenvloeistoftype: Peroxide
Inhoud: 5x360 ml
Vervaldatum: 12 maanden en meer
Bruikbaarheid na opening: 3 maanden
Conserveermiddelen: Nee
Medisch hulpmiddel: Ja

Beoordelingen

98%
133 van onze klanten bevelen dit product aan

Opmerkingen

Heb je een vraag?