Air Optix Night and Day Aqua (3 lenzen)

€ 27.95
97% beveelt aan
Gratis levering voor dit product
Op voorraad
Geschatte verzenddatum maandag 15.7. kies parameters
Kies de parameters voor het tweede oog
Voeg toe aan bestelling € 8.95
Gratis levering voor dit product
€ 27.95
Cadeau ter waarde van maximaal € 7.79 voor bestellingen boven € 80.00

Eigenschappen - Air Optix Night and Day Aqua (3 lenzen)

Fabrikant: Alcon
BC: 8.60, 8.40
Verpakkingsgrootte: 3 lenzen
DIA: 13.80
Vervaldatum: 12 maanden en meer
Zuurstofdoorlaatbaarheid: 175 Dk/t
Watergehalte: 24%
Vervangingsschema: 30 dagen
Productnaam: Air Optix Night and Day Aqua
Sterktebereik: van -10.00 tot+6.00
Lensmateriaal: Lotrafilcon A
UV-filter: Nee
Langdurig of continue draagbaar: Ja
Medisch hulpmiddel: Ja

Beoordelingen

97%
414 van onze klanten bevelen dit product aan Reviews zijn niet geverifieerd.

Opmerkingen (7)

Heb je een vraag?
Paulina Dorland

Ben op zoek naar Kleurlenzen met een randje fresh look dag lenzen zonder sterkte grijs heb de vorige keer de verkeerde ontvangen met -10 lenzen

Antwoord info@alensa.nl

Beste Paulina, Bedoel je FreshLook One Day Color Grey - zonder sterkte? Deze lenzen kan je" hier":https://www.alensa.nl/…te-10-lenzen bekijken en bestellen.

Mieke

Waar kan ik aangeven dat ik BC 8,6 wil en niet 8,4?

Antwoord info@alensa.nl

Beste Mieke, Je kan bij deze lenzen de BC op dezelfde manier als de sterkte selecteren.

Anoniem

Hallo, Ik vraag me af of de Air Optix Aqua Night & Day ook beschikbaar is voor mensen met cilinder? Ik wil ze namelijk bestellen maar kan alleen de gewone versie vinden met cilinder.. Alvast bedankt!

Antwoord info@alensa.nl

​Beste, De Air Optix lenzen staan bekend om hun mogelijkheid tot langdurig dragen. Helaas kan je enkel de Air Optix Night and Day Aqua​ de hele maand dag en nacht dragen. De torische variant van Air Optix Night and Day Aqua​ is Air Optix for Astigmatism. Volgens de producent kan je deze een langere tijd met een maximum van 6 dagen (dag en nacht) dragen. Let echter wel op dat hiervoor een bezoek aan de oogspecialist nodig is. Deze wijze van dragen is niet geschikt voor iedereen.​

Hans

Hallo, ik vroeg me af waarom bijna alle lenzen 14 diameter hebben en deze maar 13.8? Ik heb namelijk vrij grote ogen en de opticien raadde grote lenzen aan maar deze lijken wel de aantrekkelijkste wegens de zuurstofdoorlating aangezien ik altijd droge ogen heb en veel last met computerwerk e.d.

Antwoord info@alensa.nl

Beste Hans,

Helaas is dit zoals ze geproduceerd werden door de fabrikant. Vermits het hier ook over lenzen gaat die continue gedragen worden, wat wil zeggen dat ze niet uit hoeven tijdens het slapen, is het beter om een kleiner oogoppervlak te bedekken. Het oog heeft namelijk zuurstof nodig en zeker bij continue lenzen is het nodig een deel van het oog onbedekt te houden zodat het oog alsnog gedeeltelijk natuurlijker kan ademen. Het continue dragen van lenzen is overigens sterk af te raden zonder uitdrukkelijk advies van de arts of opticien. Misschien is ons advies in jouw geval om op zoek te gaan naar grotere lenzen die niet specifiek voor continue dragen zijn ontworpen.

Esther Droge Lucas

Waarom staat er in de begeleidende text een dk waarde van 178 en bij de specificaties een dk van 140? Welke is nu de juiste dan?

Antwoord info@alensa.nl

Beste Esther,

Ons netvlies heeft zuurstof nodig voor een gezonde werking. En een contactlens vormt een barrière en moet met andere woorden zuurstof doorlaten. De zuurstofdoorla­atbaarheid van contactlenzen wordt aangegeven in Dk en Dk/t. Wat is nu het verschil tussen deze twee waarden? Wel, Dk is een algemene waarde die aangeeft hoeveel zuurstof de lens zal doorlaten naar het netvlies. Een hogere waarde hierin, wil zeggen dat meer zuurstof het netvlies zal bereiken. Deze factor is voornamelijk afhankelijk van het materiaal van de lens. Nu, Dk/t brengt de dikte, vorm, en dergelijke van de lens in rekening om een waarde te produceren die aangeeft hoe goed zuurstof doorheen de lens zal reizen om het netvlies te bereiken. Meestal wordt deze waarde standaard uitgerekend op een sterkte van –3,00. Deze t waard is dus de dikte, gemeten in het midden van de lens. Ook voor deze waarde geldt: hoe hoger, hoe beter de lens zuurstof zal overbrengen naar het netvlies. Dus die eerste 140 duidt op de algemene zuurstofdoorlating en de tweede 175 duidt op de zuurstofoverdrachtsca­paciteit van de lens.

francine

WAarom is de watergehalte in deze lensen zo laag? Is dat niet slecht voor de ogen aangezien dat ik ze ook ´s nachts zal gaan dragen?

Antwoord info@alensa.nl

Dag Francine, bedankt voor uw vraag! De lage watergehalte is veroorzaakt door het materiaal dat gebruikt wordt bij het produceren van de Air Optix Night and Day Aqua lenzen, Lotrafilcon A. Dit materiaal houdt veel minder water in maar heeft daartegen een buitengewoon hoge zuurstofdoorla­atbaarheid waardoor het hoornvlies ook overnacht van genoeg zuurstof voorzien wordt.

Anoniem

Hallo, ik gebruik Air Optix Night & Day al vele jaren. Ik wou ze nu terug kopen maar vind ze niet terug ... Zijn deze dezelfde lenzen in een ander doosje of is het een totaal verschillende product? Ik ben in de war door de AQUA. Danku, Lora

Antwoord info@alensa.nl

Hallo Lora, bedankt voor je vraag. Waarschijnlijk gebruikte je steeds de vorige versie van Air Optix Night & Day Aqua. Deze versie hadden niet AQUA in de naam en de productie van deze lenzen werd volledig stopgezet. De laatste versie met AQUA hebben een verbetterde dekking en de samenstelling van de oplossing in de blister is ook anders. Deze transformatie zorgt voor een verhoogd comfort dankzij betere hydratatie. De lenzen zelf hebben echter dezelfde eigenschappen en kenmerken.